2014-ben XXV. alkalommal került megrendezésre az Országos Diákszínjátszó Találkozó.

Idén két produkciót neveztünk. A Magyar forradalom című előadásunk Csics Gyula és Kovács János naplói alapján készült, a Bunkerdohány pedig Vörösmarty Mihály művének, a Csongor és Tündének az adaptációja.

A regionális minősítőre március 29-én, Ajkán került sor. Veszprém, Balatonfüred, Dunaújváros és Balatonalmádi diákszínjátszó csoportjai mellett léptünk színpadra. A zsűri elnöke Sándor L. István, az Ellenfény folyóirat főszerkesztője volt. Magyar forradalom című produkciónk bronz, Bunkerdohány című előadásunk ezüst minősítést szerzett.

Az igazi öröm azonban egy héttel később ért minket, amikor a Bunkerdohány meghívást kapott az ODT országos döntőjére, Miskolcra.

Az utazás ugyan okozott egy kis fejtörést, de városunk képviselőtestülete és az Árpád Alapítvány a segítségünkre sietett.

A találkozóra április 25-26-án került sor a Miskolci Nemzeti Színházban. Előadásunkat a nézők szeretettel fogadták − diákjainkra büszkék lehetünk. A két napban sok nagyhírű művészeti iskola előadását láthattunk (pl. Szentes, Nemes Nagy Ágnes-KIMI) és szakmai tréningeken is részt vettünk.
Köszönjük mindazok segítségét, akik lehetővé tették, hogy megmutathassuk magunkat az ország legjobbjai közt.

(Tara Andrea)