Kiállítás nyílt az Árpád Gimnázium 75. évfordulóján az iskola aulájában. Ünnepek, hétköznapok, Mikulás Kupák, ballagások, érettségi vizsgák, kirándulások elevenednek meg a képeken.

75 esztendővel ezelőtt szeptember 23-án hat rendes és hat óraadó tanárral kezdte meg működését a gimnázium, akkor még a mostani közgazdasági iskola épületében. A pedagógusok között olyan nevekkel, mint Bárdos László, illetve Molnár János.

A csütörtök reggeli ünnepségen a mérföldkövek, a soha meg nem álló fejlődés minden mozzanatáról szó volt a köszöntőkben. Egyben mindenki – volt és jelenlegi intézményvezetők, kormányhivatali vezető, polgármester – egyetértett: az Árpádosok több generáción keresztül öregbítik városunk, megyénk hírnevét, és meghatározó szereplői térségünk, országunk gazdaságának, kultúrájának. A hatosztályos képzés, a modern laborok, eszközök, a reálgimnáziummá alakítás, a teljes felújítás, a tornacsarnok felépülése mind-mind azt a környezetet, lehetőséget építik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a diáknak minden feltétel adott legyen a tudás megszerzéséhez.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester emléklapot adott át Polyóka Tamás megbízott igazgatónak, és a szombati családi napra egy 75 szeletes tortát ajándékozott a város nevében. „Ezzel szeretnénk megköszönni a szülőknek azt a sok segítséget, amellyel támogatják a gyermekeik iskoláját – legyen szó költöztetésről, vagy új eszközbeszerzésről, vagy a versenyekre utaztatásról. Nem csak az Árpádosok diákok, de az Árpádos szülők közössége is öregbíti az intézmény hírnevét összetartásával.”

Share