Diáksport

Tanulóink minden hétköznap délután sportköri foglalkozásokon vehetnek részt. A sportágak kiválasztásában az iskola adottságai, illetve a hagyományok játszanak szerepet.
A leány tanulók röplabda, kosárlabda, labdarúgás és torna sportágban edzhetnek, sportolhatnak. A fiúk kispályás labdarúgást űzhetnek, illetve a lányokkal közösen röplabdázhatnak, kosarazhatnak. A délutáni órákban jól felszerelt konditeremben, illetve kondicionáló edzéseken (tanári irányítás mellett) erősödhetnek.
A sportudvarunkon 3 asztalon játszhatnak az asztaliteniszt kedvelő diákjaink.
A diákolimpián több sportágban is szerepelnek tanulóink.
A városi, megyei versenyekről évről-évre sok „árpádos” tanuló jut el az országos döntőig. Atlétika, úszás, sí, petanque sportágban diákolimpiai bajnokaink vannak.
Minden évben több sportágban rendezünk házibajnokságot, figyelembe véve a tanulók igényeit. A labdarúgás, kosárlabda, floorball, fallabda, asztalitenisz a legnépszerűbb sportágak.
Második éve megrendezzük az „Árpád erős embere” vetélkedőt is. Népszerűek az iskolai gyalog és kerékpár túrák is.
Jó kapcsolatot tartunk fent a város többi középiskolájával. Állandó résztvevői vagyunk a Bánki-napoknak, a Kossuth sport napnak. A Bárdos Gimnázium megalapítása óta a már városszerte ismert, s népszerű Mikulás-kupán méri össze labdarúgó tudását a két gimnázium, minden tanév decemberében.
A testnevelést érettségi tárgyul választókat (közép, emelt szint) külön foglalkozásokon (gyakorlat, elmélet) készítik fel a testnevelő tanárok.