A Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai nyerték meg az idei, immár 5. éve megrendezett PénzSztár versenyt 1240 induló csapat közül.

A győztesek: Sóki András, Topercer Péter, Zámbó Balázs és Zsidek Bence. Zámbóné Borvendég Katalin tanárnő készítette fel őket. Büszkék vagyunk rájuk.

A tizenegyedikes csapat 6 forduló (két online selejtező, majd a megyei, a regionális, az országos elődöntő végül az országos döntő) során mérhette össze tudását a hazai és határon túlról érkezett, 14-22 év közötti középiskolás fiatalokéval.

A pénzügyi, vállalkozási és gazdaságtörténeti ismereteket mérő és terjeszteni kívánó versenysorozat kitartó felkészülést, lelkiismeretes tanulást és hatékony csapatmunkát igényelt. A diákok elmélyedhettek a startup vállalkozásalapítás rejtelmeiben, prezentálniuk kellett üzleti tervet, bemutatót a régió gazdaságáról, érvelniük kellett pénzügyi eszközök és gazdaságpolitikai döntések mellett vagy ellen, ismertetniük gazdaságtörténeti időszakokat, grafikonokat értelmezni és számot adni a napi gazdasági eseményekről szerzett ismereteikről.

Nemes küzdelem volt és befektetett energiájuk meghozta gyümölcsét.

A verseny támogatói által felajánlott pénzjutalom, okostelefon és ajándéktárgyak mellett, a győztesek felvételt nyertek a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjába, ahol rendszeres elméleti kurzusokon és gyakorlati tréningeken vehetnek részt, valamint a Heller Farkas Szakkollégium pénzügyi képzésére.

A gimnázium nyereménye pedig az ECOSIM üzleti szimulációs oktató szoftver egyéves használata.

Share