Örömmel tájékoztatunk mindenkit arról, hogy iskolánk könyvtára bekerült a “Fogadj örökbe egy könyvtárat!” programba. Könyvtárunkat a Sanmina – SCI Magyarország Kft. fogadta örökbe, így ők fognak öt éven keresztül támogatást nyújtani a könyvtár fejlesztéséhez.
Ezt a nagyvonalú támogatást hivatalos formában, ünnepélyes keretek között is meg szerettük volna köszönni, ezért átadó ünnepséget rendeztünk, melyen részt vettek az örökbefogadási program kitalálói: Bencsik János országgyűlési képviselő úr és Henzer Zsuzsanna iskolai könyvtári szaktanácsadó, valamint az iskolai alapítvány kuratóriumának elnöke, a diákönkormányzat képviselői, és a sajtó munkatársai.
Az ünnepségen fellépett kamarakórusunk a gimnázium 70 éves születésnapjára írt dallal, és az olvasás hasznáról olvasott fel néhány gondolatot Horváth Szonja 10.a osztályos tanuló.
A cég által felajánlott első évi támogatásból három új laptopot vásároltunk, melyeket a diákok minden nap használhatnak a tanuláshoz, vagy információszerzéshez, valamint népszerű, az olvasóvá nevelést segítő szépirodalmi műveket is beszereztünk.
Igazán örömteli dolog számunkra, hogy ilyen nagyszerű, az olvasást, a kultúrát támogató program részesei lehetünk.

Share