Október 21-én vette kezdetét a krakkói utazásunk  (44 Árpádos diák és 3 tanár részvételével),  mely során sok új dolgot láttunk és tapasztaltunk.

A cikk letölthető pdf-ben

Az első nap átkeltünk a Magas-Tátrán, ahol máris karácsonyi hangulatba kerültünk a hulló hó láttán. Az első éjszakát a Karpatia Panzióban töltöttük, ahol megtapasztalhattuk a szlovák konyha ízeit.

Másnap tovább indultunk Krakkóba, útközben felkerestük Lőcsét, és megtekintettük a szepesi várat is. A zuhogó eső sem szegte kedvünket, bár a várva várt túra a Hernád áttörésben elmaradt.

A lengyel fővárosban a Yellow Hostel elnevezésű hotelben állapodtunk meg. Ez egy jól felszerelt szállás volt, többszörösen is felülmúlta az elvárásainkat. Az este sétára indultunk, az eső ellenére is. A kivilágított Krakkó csodaszép, nagy élmény volt ez a mini városnézés. Meghozta a kedvünket a következő napokhoz.

A kirándulás központi eleme Auschwitz – Birkenau koncentrációs tábor, ma emlékhely és múzeum megtekintése volt. Az egyik napunkat teljesen erre szántuk. Este mindnyájan a hely nyomasztó hangulatával tértünk nyugovóra.

Ott tartózkodásunk alatt felkerestük a zsidó negyedet, ahol egy igen kedves idegenvezető kalauzolt minket, sok érdekes dolgot mesélve a helyről. Az utazás során felkerestük még a Collegium Maiust, megcsodáltuk Krakkó belvárosát, és a Wawelt, majd pedig a hazaúton egy túrát tettünk a Wieliczka területén fekvő sóbányában.

Share