Március közepén derült ki, hogy óriási megtiszteltetés érte az iskolánkat. A Poznanban megrendezésre kerülő Iskolai Úszó Világbajnokságon a Tatabányai Árpád Gimnázium fiú úszócsapata képviselhette a várost és Magyarországot. Nagy volt az öröm és az izgalom. Lázasan készültünk az utazásra, hiszen az úszás mellett az országunkat bemutató műsort és egy díszasztalt is készítenünk kellett. A kultúrműsor elkészítésében Szeimann tanárnő volt segítségünkre. Izbéki Balázs hangjára alapozva megtanított nekünk egy népdalt. Balázs énekelt, mi pedig a ritmust ütöttük hozzá. A díszasztal elkészítésében a szüleink segítettek, hogy milyen hungarikumokkal tudjuk elkápráztatni a népes nemzetközi mezőnyt. Természetesen mindenki a mi asztalunkat csodálta, és kíváncsian kóstolták a téli szalámit, a gyulai kolbászt, a negrót és a bejglit.

Az uszodában is derekasan helytálltunk. A váltóban a 9., az összesítésben a 12. helyet szereztük meg. Mindenki erején felül teljesített, szép egyéni eredményeket úszva.

Az uszoda lenyűgöző volt, hatalmas élmény egy ilyen rangos nemzetközi verseny hangulatát átélni. Igazi világbajnokság volt, ahol nemzeti mezt öltve büszkén hirdettük, hogy magyarok, tatabányaiak és ÁRPÁDOSOK vagyunk !

A szállás minden várakozásunkat felülmúlta, feledtetve velünk a 13 órás utazás fáradalmait.

Rengeteg embert ismertünk meg a világ minden tájáról. Mindenki kedves és barátságos volt. Közös ügyünk, az úszás összehozott minket.

A hazautazás előtti napon városnézést és sárkányhajózást szerveztek nekünk. Nagy izgalommal szálltunk vízre, remek móka volt.

Köszönjük a lehetőséget az iskolánknak, Polyóka Tamás Igazgatóhelyettes Úrnak, aki minden követ megmozgatott, hogy el tudjunk utazni, Schmidt Csaba Polgármester Úrnak, aki képviselőtársaival anyagilag támogatta az utazásunkat. A Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a KLIK Tatabányai Tankerülete, Busz Plusz Kft., az Árpád Alapítvány az Oktatásért és a Tatabányai Árpád Gimnázium szülői közössége szintén jelentős anyagi segítséget nyújtott. A TVSE Tatabányai Úszó-és Vizilabda Alapítvány sportruházattal, a Vértes Agorája-Tatabánya Pont Tatabányához kapcsolódó ajándéktárgyakkal támogatott.

Mindenkinek nagyon köszönjük a segítséget, hogy egy ilyen életre szóló élményben lehetett részünk.

Csapatunk tagjai :

Deák Máté(8.a)

Egri Szabolcs(9.d)

Izbéki Balázs(10.a)

Orbán Barnabás(10.a)

Orbán Bertalan(10.a)

Sirkó Bálint(12.a)

Sirkó András(edző, csapatunk kísérője)

Share