Nagy örömünkre ebben a tanévben is vendégül láthattuk a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum tanárait és diákjait.
A kirándulást a Határtalanul pályázat segítségével sikerült megvalósítani. A sikeres pályázatnak köszönhetően egy árpádos csoport is ellátogathat az Érmellékre: május végén, június elején várnak minket a székelyhídiak.
A vendégek október 4-én, pénteken, a délutáni órákban érkeztek. Néhány szendvics és üdítő elfogyasztása után megtekintették a mazsolaavatónkat, illetve részt vettek a mazsolabál zenés-táncos mulatságán. Ezután foglalták el a szálláshelyüket, mely ebben a tanévben is a tarjáni ifjúsági tábor volt.
A szombati nap egy régóta várt mérkőzéssel kezdődött: a tavalyi 1:0 arányú vereséget követően gimnáziumunk tanárcsapata méltó revansot vett: 8:1-re verte a székelyhídi csapatot.

A meccs után egy egész napos kirándulásra invitáltuk a vendégeket: előbb Esztergomba, majd Komáromba látogattunk el.
Esztergomban megtekintettük a bazilikát, majd – igazán határtalanná téve a kirándulást – gyalog átsétáltunk a Mária Valéria-hídon Párkányba.
Komáromban az északi városrészen tettünk egy városnéző sétát, majd a Monostori Erőd megtekintése következett. A hosszú nap fáradalmait a komáromi gyógyfürdő kellemes hőmérsékletű termálvizében pihentük ki.
Az est további részében a tatabányai diákokkal kiegészült csapat egy közös énekléssel, karaokezással, táncolással egybekötött „búcsúesten” vehetett részt.
Vasárnap délelőtt a Tatabányai Múzeum szabadtéri bányászati részlegét és a skanzent néztük meg. A délután és az egész látogatás egyik fő programpontja az aradi vértanúkról való megemlékezés volt. A tatabányai és székelyhídi diákok és tanárok közösen hajtottak fejet a tatabányai városi ünnepségen, a tizenhármak kopjafái előtt. A két iskola vezetősége közösen koszorúzott, és két diák (Perecsényi Balázs és Sunyovszki Márton) közös versmondással emlékezett a hősökre.
Élményekkel, értékes beszélgetésekkel és szép emlékekkel gazdagodott a vendéglátók és a vendégek csoportja is.
Májusban találkozunk!

Share